Workplace First Aid Kit Requirements

Updated November 6, 2026

What Does OSHA Require for a Workplace First Aid Kit?

OSHA requires adequate first aid supplies to be readily available, and a trained first aid person if no clinic or hospital is close, under 29 CFR 1910.151. It sets no fixed kit list, but points to ANSI Z308.1 as a guide. Class A kits suit common injuries; Class B kits suit busier or riskier sites.

Updated November 6, 2026 · Source: 29 CFR 1910.151 and appendix A; ANSI/ISEA Z308.1.

Photo illustration for the guide: Workplace First Aid Kit Requirements

Class A or Class B

Advertisement

How to Choose

Keep It Ready

Assign someone to check kits regularly, replace used and expired items and note the date. Get people trained at a CPR and first aid class. Construction sites have a parallel rule at 29 CFR 1926.50.

General information, not legal advice. Rules change and State Plan states may differ, so confirm with the current standard or your state agency.

Find Providers Near You

Listings: © OpenStreetMap contributors (ODbL) · Data last updated November 6, 2026 · Sources & method